Moravskoslezský kraj
Poslední novinky
Výzva 82 IROP
15.01.2018

Přijmeme zaměstnance na dohody o provedení práce
27.07.2016

Slavnostní otevření nových pobytových služeb
06.06.2016

zobrazit více
Rychlý kontakt

SAGAPO
příspěvková organizace
Uhlířská 2
Bruntál 792 01

email: info@sagapo.cz
t
elefon: +420554773010

Transformace

Připravujeme…

V březnu 2019 proběhne stěhování Domova pro osoby se zdravotním postižením z ulice Uhlířské a Sociálně terapeutických dílen z ulice Hybešova do objektu bývalé Obchodní akademie a internátu na Náměstí Dr. E. Beneše. Budova bude KÚ MSK předána do užívání organizaci Sagapo, p. o. od 01. 01. 2019. V rámci transformace sociálních služeb budou na obou stávajících adresách vystavěny nové objekty.
V budově školy budou poskytovat služby Sociálně terapeutické dílny, jejichž součástí je i Obchůdek. Dílny nabízejí podporu v pracovních dovednostech a sociálních dovednostech prostřednictvím sociálně pracovní terapie. Práce s uživatelem probíhá v keramické, košíkářské, šicí, tvořivé dílně a stolárně. Na výrobky je možné se podívat na Facebookových stránkách (https://www.facebook.com/stdsagapo/) a také si je lze zakoupit v Obchůdku a podpořit tak činnost dílen.
V budově školy také plánujeme úpravu prostor tak, aby vznikla samostatná bytová jednotka umožňující nácviky samostatného bydlení uživatelům, kteří by do budoucna rádi bydleli ve službě s nižší mírou podpory.
Z budovy internátu vzniknou domácnosti pro uživatele domova pro osoby se zdravotním postižením, zázemí a kanceláře pracovníků, a to včetně kuchyně, jídelny, prádelny a skladů.
Abychom zajistili plynulý chod sociálních služeb, bude v lednu 2019 zahájena technická úprava budovy, a proto již nadále nebude možné využívání objektu jinými subjekty